Optimale afweer door leefstijl
Hoe is het gesteld met onze afweer en veerkracht? Nu komt aan het licht dat veel mensen, ondanks overgewicht, domweg ondervoed zijn. Het ene na het andere onderzoek laat zien dat er tekort is aan vitamines zoals C, D en nu K, mineralen, goede vetzuren enzovoorts. Allemaal voedingsstoffen die hard nodig zijn voor het goed functioneren van je lijf.
Goede voeding is geen hype
Goede voeding is geen hype, of ding voor foodies, het is essentieel! Als er iets duidelijk is geworden uit de Corona-crisis waar we wereldwijd in beland zijn, dan is het dat de ernstige gevallen vaak een onderliggend ziektebeeld bleken te hebben. Meestal bewust maar ook vaak onbewust. Een goede gezondheid en sterke afweer zijn meer dan ooit van levensbelang.
Het coronavirus drijft op de spits wat we ergens al lang wisten, namelijk dat veel te veel mensen verzwakt zijn. Hierdoor zijn we bang, nemen we allerlei bijzondere maatregelen om het virus in te dammen. Maar er wordt vergeten om de mens sterker te maken. Dat doe je niet met een vaccin maar door je afweer te versterken. Hoe je dat doet? Begin met de tips die in dit leefstijl advies staan.
Leefstijltips
Uit diverse onderzoeken blijkt er een sterke relatie te zijn tussen de ernst van corona, leefstijlziekten, stofwisseling en afweer. Een goede leefstijl blijkt cruciaal te zijn om een eventuele besmetting met het virus goed te doorstaan. In plaats van afwachten kun je nú al het verschil maken. In samenwerking met experts op het gebied van gezondheid en leefstijl stelden we een praktisch leefstijladvies samen met als onderwerpen:
- Eet gezond
- Eet minder vaak
- Rook niet
- Slaap voldoende
- Blijf in beweging
- Koester zonlicht
- Voorkom stress en angst
- Vitamines & mineralen
Deel het met zoveel mogelijk mensen want hoe meer mensen dit gaan naleven hoe minder een virusinfectie ons in de greep heeft. Je vindt het leefstijladvies hier.
Experts
Met dank aan het team experts op gebied van leefstijl en gezondheid:
- Yvo Sijpkens, Internist, Stichting Je Leefstijl als Medicijn
- Femke van Doesburg, Natura Foundation
- Lieneke van de Griendt, Huisarts 3.0 Auteur van “Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?”
- Louisette Blikkenhorst, Ketogenics Institute