Doe de Insulineresistentie Check

en ontdek hoe insulinegevoelig je bent

Naar insuline wordt zelden gekeken

Insulineresistentie is de oorzaak van veel ziektes. Veel meer dan je denkt. Schommelingen in bloedsuiker, pre-diabetes en diabetes type 2 zijn slechts het topje van de ijsberg. 


Overgewicht, vermoeidheid, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, ontregelde cyclus, PCOS, erectie problemen, acné, jicht, apneu, depressie, wazig zien, cognitieve problemen en chronische ontstekingen. Al deze ziektebeelden of klachten hebben in meer of mindere mate een verstoorde insulinehuishouding als oorzaak. 


Voor elk ziektebeeld zijn er medicijnen die je moet gaan slikken, maar geen van allen pakken de oorzaak aan: insulineresistentie. Een gevolg van insulineresistentie is dat je te veel insuline in het bloed krijgt. hyperinsulinemie. En dat is nu juist de trigger voor veel leefstijlziektes en klachten.


Er is haast geen arts of behandelaar die weet dat er op insuline getest kan worden. Alleen de glucosewaardes worden getest, en dat geeft een vertekend beeld.


Wil je snel weten of je klachten te maken hebben met insulineresistentie? Doe dan nu de snelle check. In de uitslag ontdek je of je goed zit.
Zit je niet safe? Dan kan je hierna de uitgebreidere check doen.

Doe nu de Insulineresistentie Check

Ga naar check