Louisette Blikkenhorst

Over Ketogeen Instituut ​​​​Nederland

Leefstijlziektes de wereld uit helpen

Leefstijlziektes, een term die je steeds vaker hoort. Wat zijn dat voor ziektes eigenlijk? Het zijn alle ziektes waarbij factoren zoals voeding, bewegen, ontspannen, slapen en andere leefstijlzaken een rol spelen. Ruwweg is dat 95% van alle ziektebeelden. Wat vaak als het "lot" wordt gezien, blijkt met aanpassingen in leefstijl enorm te verbeteren. Ook ziektes die als "chronisch" bestempeld worden.

Een ketogene leefstijl of dieet heeft een krachtig en positief effect op de metabole gezondheid en daarmee het hele lichaam. Dit merk je aan je energie, je gewicht, je mentale helderheid en je lichamelijke gezondheid. Mijn missie is om een ketogene leefstijl bij een groter publiek bekend te maken. Hiervoor ben ik een netwerk van professionals en deskundigen aan het creëeren zodat er een groot platform ontstaat voor ketogene diëten als leefstijl en therapie. 


Louisette Blikkenhorst - founder Ketogeen Instituut Nederland

Les ketogeen dieet

Op zoek naar betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie? Ben je therapeut, diëtist, arts of verpleegkundige en wil je werken met het ketogeen dieet als interventie in de praktijk? Dan is deze cursus geschikt voor jou.

Ketogene Voeding en Leefstijl

Cursus Ketogene Voeding   en Leefstijl

Ben je gewichtsconsulent, leefstijlcoach, personal trainer of een andere gezondheidscoach? 

Leer de basis van een ketogene leefstijl in de cursus Ketogene Voeding en Leefstijl. 

Louisette Blikkenhorst

Zelf aan de slag? 

Pak je gezondheid en vitaliteit terug
start nu met je ketogene leefstijl. 

Alles wat je nodig hebt om je gezonde ketogene leefstijl
voor jezelf én je familie tot een succes te maken.

"Zeker de moeite waard om te volgen!"

Cursus Ketogene Therapie


“Fijne en praktische studiemethode! Duidelijke uitleg, korte samenvatting in sheets en met afsluitende toetsvragen per module én aanvullend lesmateriaal met filmpjes. Daarnaast handige tools zoals diverse checklisten en uitgebreide onderbouwing met studies en bibliografieën. Je kunt in je eigen tijd studeren en werkt toe naar een afsluitende lesdag met examen. Een mooie verdiepende opleiding, ook voor therapeuten die al bekend zijn met het ketogeen dieet. Louisette is bovendien goed benaderbaar wanneer er vragen zijn. Dus zeker de moeite waard om deze opleiding te volgen!”

Floor van Leeuwen

Floor van Leeuwen

Orthomoleculair Therapeut Sanavita


"Dit geeft mij de kennis waar ik naar op zoek ben"

Cursus Ketogene Voeding en Leefstijl


"Super enthousiast was ik toen ik hoorde dat deze cursus ging starten. Als gewichtsconsulent wil ik me verder specialiseren in een koolhydraatarme en vetrijke voeding- en leefstijl. De cursus ketogene voeding en leefstijl geeft mij de handvatten om mij hierin verder te verdiepen. De lesstof is overzichtelijk opgezet en geeft mij de kennis waar ik naar op zoek ben. Louisette is echt een professional met passie voor haar vak!"

Ketogene Voeding en Leefstijl

Monique Teeuwissen

Gewichtsconsultente

"Mijn broeken glijden letterlijk van mijn heupen"

Keto Leefstijl Programma


"Mijn hele volwassen leven is mijn gewicht een worsteling geweest. En hoe zorgvuldiger ik in de loop van de jaren ook ging eten werd ik in de loop van de jaren steeds zwaarder, hield vocht vast en kreeg standaard een vervelende opgeblazen gevoel na een maaltijd. In overleg met mijn huisarts ben ik eind juli 2018 met het programma begonnen. Sindsdien ben ik in een nieuwe wereld beland. Wat ook tot mijn grote verbazing en verrassing kwam, is dat ik over mijn hele lijf ging afvallen, niet alleen in mijn gezicht. Ik blijf hierdoor mooi in balans."

Monique