Metabool & Mentaal Gezond

Scholing voor zorgprofessionals GGZ en ketoprofessionals

Metabool & Mentaal Gezond

Ontdek de kracht van ketogene voeding voor het brein

Ben je een psycholoog, maatschappelijk werker, POH-GGZ of hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg op zoek naar bijscholing over hoe je patiënten kunt ondersteunen bij het gebruik van ketogene diëten als behandeling voor psychische aandoeningen of neurologische stoornissen? Dan hebben we wat je nodig hebt!


Voor wie?

  • Zorgprofessionals met BIG-registratie in de geestelijke gezondheidszorg: psychiater, psycholoog, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ-VS, POH-GGZ.
  • Ketotherapeuten, ketocoaches, ketoprofessionals die hun kennis en vaardigheden willen inzetten in samenwerking met de bovengenoemde zorgprofessionals GZ.

Netwerk

Het doel is om in de komende jaren een netwerk te bouwen waar mensen met mentale problemen en/of psychische aandoeningen op verantwoorde wijze geholpen kunnen worden met een ketogeen voedingsplan. Er is in de afgelopen jaren al een groep van ketoprofessionals opgeleid die in korte tijd aangesloten kunnen worden op behandelteams in de GGZ waarbij de regie in handen zal blijven van de hoofdbehandelaar. Deze samenwerking zal voor veel mensen de komende jaren zijn vruchten gaan afwerpen.


Scholing

In samenwerking met Nicole Laurent, bekend van Mental Health Keto, hebben we een scholing ontwikkeld voor professionals die het verschil willen maken.

Wil je leren hoe je patiënten kunt ondersteunen die ketogene diëten gebruiken als behandeling voor psychische aandoeningen of neurologische stoornissen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

De scholing biedt een diepgaand begrip van metabole psychiatrie, ketogene diëten en hun rol in de geestelijke gezondheid. Het behandelt veelvoorkomende misvattingen, bekijkt belangrijke studies en onderzoek, en bespreekt ethische overwegingen en professionele grenzen.

Ook van waarde voor behandelaars van patiënten met neurologische aandoeningen.


Planning

Het is ons streven om deze scholing in september 2024 van start te laten gaan. Meer informatie over de inhoud en opzet volgt binnenkort.

Benieuwd? Zet je naam en e-mailadres op de wachtlijst en je weet het als eerste.