Keto brownies met pompoen
18 juli 2021 
in Recept

Keto brownies met pompoen


100 gram pure chocolade
100 gram roomboter
4 grote eieren
125 ml room
100 gram pompoen: gekookt, afgegoten en afgekoeld
1 theelepel vanille extract
6 eetlepels zoetstof (bijv. erythritol, xylitol)


3 eetlepels kokosmeel
6 eetlepels amandelmeel
65 gram cacaopoeder
snuf zout
2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
gehakte walnoten, pecans, amandelschaafsel

Verhit de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade met de roomboter in een steelpannetje op een lage vlam, of au-bain-marie.
Schenk de gesmolten chocolade met roomboter in een mengkom. Voeg de eieren, room, pompoen, vanille en zoetstof toe en meng goed met een staafmixer of in een foodprocessor.

Meng snel de meelsoorten, zout, cacao en bakpoeder in een aparte kom. Voeg dit toe aan het chocolademengsel. Roer er naar wens nog wat gehakte noten door. Meng het goed met de mixer. Giet het over in een ingevette brownievorm of ovenschaal.
Zet het 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de zijkanten stevig zijn, en het midden nog wat zacht. Laat het afkoelen en snij in ongeveer 16 brownies.

Tip 

Strooi er wat amandelschaafsel op en eet met een dikke klodder geklopte room.


Gebaseerd op een recept uit: "Eat Lekker for Goodness Sake" van Inè Reynierse

Reactie plaatsen