Keto Hemelse Chocolade Cake
Recept
louisetteblikkenhorst
Recept
11/01/2018
1 min

Keto Hemelse Chocolade Cake

11/01/2018
1 min

Deze koolhydraatarme chocolade cake is je redding! Voor verjaardagen, feestdagen en gewoon als je lekkere trek hebt. Keto Proof! Wel met mate natuurlijk en let extra op als je in de ketogene fase (3) bent. Tip: de cake is goed in te vriezen dus je hebt altijd wat op voorraad.

Ingrediënten

300 gram pure chocolade minimaal 72%

175 gram roomboter

2 theelepels vanille extract of poeder

6 eieren

6 eetlepels ongeklopte slagroom

4 eetlepels zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld Sukrin (erythritol)

  • Smelt de chocolade en de roomboter samen in een laag vuur in een pan of au bain-marie. Haal van het vuur en laat het wat afkoelen voordat je vanille toevoegt.
  • Mix de eieren, slagroom en zoetstof goed door elkaar gedurende 3-4 minuten tot het licht schuimend wordt maar toch vloeibaar blijft.
  • Voeg langzaam het eiermengsel toe aan de chocolade mix en blijf roeren. Het mengsel zal wat dikker worden en de dikte van vla krijgen.
  • Vet een lage, ronde vorm in met boter en schenk het mengsel erin.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20-30 minuten. Bak de cake tot het stevig is in het midden, maar niet te lang want dan wordt de cake droog.

Varieer naar hartenlust: denk aan walnoten door het beslag mengen, of cacao nibs. Decoreer de cake met poedersuiker (van Sukrin), kaneel of cacao. Lekker met een toef geklopte slagroom of kokosroom, en wat verse bessen of frambozen.

Bron: Ditch The Carbs


Categorieën