ketogeen dieet cursus

Geaccrediteerde opleiding
Ketogene Voeding en Leefstijl

Word gecertificeerd keto voedingscoach

Meld je aan
Met eindtoets

Geaccrediteerd

Door diverse beroepsverenigingen
Studeer online in je eigen tempo
Jacqueline Lammers

Jacqueline Lammers

Leefstijlspecialist en

Orthomoleculair Voedingsadviseur

Blij dat ik gestart ben

De opleiding zit goed in elkaar, is overzichtelijk en erg praktisch ingericht. Een voordeel van de cursus is dat je je eigen tempo bepaalt. Wat ik zelf erg prettig vind, is dat elke module wordt afgesloten met toets vragen zodat je weet of je de kennis goed beheerst.  Tot nu toe ben ik erg tevreden over de lesstof en zie ik steeds meer de voordelen van ketogene voeding. Ik ben blij dat ik gestart ben met deze opleiding.

Ketogene Voeding en Leefstijl


De vraag naar een gezonde ketogene leefstijl groeit! Hoewel er veel programma's en boeken over een ketogene voeding in de handel zijn, willen veel mensen liever begeleid worden. Helaas zijn er nog niet veel professionals die hiervoor zijn opgeleid. Tot voor kort was nog geen opleiding in het Nederlands te vinden.

Voor diëtisten en therapeuten die voldoen aan de vooropleidingseisen was er sinds 2020 de cursus Ketogene Therapie. Hier wordt geleerd om een ketogeen dieet als therapie in te zetten bij diverse ziektebeelden.

Daarnaast is er de cursus Ketogene Voeding en Leefstijl. Een praktische opleiding voor iedereen die met klanten wil werken aan een ketogene leefstijl op een gezonde manier.

Ben je gewichtsconsulent, leefstijlcoach, voedingsconsulent, personal trainer, sportcoach of vergelijkbaar? Of ben je bevlogen ervaringsdeskundige? Dan is deze cursus voor jou.


Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Jaren ervaring in één opleiding

Praktische kennis voor in je praktijk.

Leer werken met het Keto Leefstijl Programma en krijg meer tijd voor de echte begeleiding van je klanten.

Begeleid mensen stap voor stap naar de resultaten die ze zoeken met een ketogene leefstijl.

Het faseplan heeft in de loop van de jaren zijn waarde al bewezen.
Tevreden klanten en langdurig resultaat.

Bekijk hier de video

Ontdek in de video meer over de inhoud en de opzet in de online leeromgeving. Heb je na het zien van de video nog vragen? Wil je weten of jouw opleiding aansluit bij de Ketogene Therapie? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek.
Edwin Bril

Edwin Bril

Hardloop en ECM Coach

Helder en praktisch

De opleiding Ketogene Voeding & Leefstijl is helder en praktisch geschreven met een duidelijke onderbouwing. In drie modules neemt de cursus je mee in de oorsprong van ketogene voeding, het proces wat toekomstige cliënten zullen doormaken en dat deze leefstijl meer inhoud dan alleen ketogene voeding.  Als toekomstig coach ontvang je de juiste kennis welke wetenschappelijke is onderbouwd zodat je je toekomstige cliënten op een gedegen manier kunt begeleiden.  
Ketogeen expert

Om je klanten goed te kunnen begeleiden heb je extra kennis en inzicht nodig. Daarom leer je eerst over de geschiedenis van het ketogeen dieet, over de ketogene processen in het lichaam en de terminologie. Daarmee heb je een goede basis.


Vervolgens doorloop je stap voor stap het Keto Leefstijl Programma zodat je precies weet wat je klant gaat leren. Uiteraard krijg je per fase extra informatie die voor jou als coach belangrijk is, en waarmee je je klant goed kunt begeleiden.


Je leert dat er naar voeding ook andere factoren een rol spelen bij een ketogene leefstijl. Denk aan stress, beweging en slaap. Als daar problemen zijn, dan lukt het met een voedingsaanpak alleen meestal niet om een goed resultaat te krijgen.


Onderwerpen die aan bod komen:

 • het ketogene metabolisme
 • de fysiologische veranderingen die zich bij je klant kunnen voordoen
 • hoe je problemen kunt oplossen
 • wat de indicaties zijn en vooral wat de contra-indicaties zijn
 • waar je op moet letten bij de intake
 • hoe je het beste ketonen kunt meten
 • is suppletie met ketonen zinvol?
 • en nog veel meer…

En dan?

Na afronding van de opleiding kun je als gecertificeerd Ketogeen Voedingscoach gaan werken met het Keto Leefstijl Programma als affiliate. Dit is niet verplicht. Je kunt ook kiezen om de kennis op je eigen manier toe te passen in je werk. Uiteraard vermelden we je graag op onze website zodat mensen je kunnen vinden.

Module 1: Ketogeen dieet door de jaren heen, ketogene leefstijl, begrippen, metabolisme bij koolhydraatrestrictie.

Module 2: Ketogene voeding, eerste consult, contra-indicaties, fysiek onderzoek, gezondheidsdoelen, fases van het Keto Leefstijl Programma.

Module 3: Leefstijl is meer dan voeding, Pie of Life, stress, beweging, slaap, het ultieme doel van een ketogene leefstijl.


Het cursusmateriaal wordt aangeboden in een digitale leeromgeving en bestaat uit deze lesmaterialen:

 • uitgebreide digitale handout
 • bibliografieën met wetenschappelijke referenties
 • praktische werkbladen
 • video’s over diverse relevante onderwerpen
 • toegang tot het Keto Leefstijl Programma
 • literatuurlijst
 • toetsvragen

Reken per module 8 uur zelfstudie. Ga uit van ongeveer drie maanden om het digitale gedeelte goed te doorlopen. Daarbij krijg je drie maal 1 uur online les. De afsluitende lesdag is 8 uur.

Op elk gewenst moment kun je van start. Je doorloopt het lesmateriaal in je eigen tempo en daarna sluit je af met een lesdag op een centrale locatie in Nederland.

Voorwaarde is dat de cursus binnen een jaar afgerond moet zijn. Je houdt wel levenslang toegang tot de online cursusomgeving.
Je kiest zelf hoeveel maanden je erover wilt doen. Bij aanmelding vermeld je de lesdag van je keuze. Je kunt nog één keer zonder extra kosten de lesdag verschuiven, zolang er plaats is. 

Per module is er 1 uur online les  om vragen te beantwoorden en de hoofdpunten uit de desbetreffende module te bespreken. Deze lessen zijn facultatief en zullen opgenomen worden zodat terugkijken mogelijk is. De data en tijdens ontvang je na aanmelding.

Op de lesdag is er ruimte voor verdere uitleg, het stellen van vragen, het bespreken van casussen en er wordt een eindtoets afgenomen.


Voor al je vragen tijdens de zelfstudie kun je gebruik maken van de online community of je kunt een belafspraak maken met de docent.


Na afronding van de opleiding en de eindtoets ontvang je een certificaat.


Ben je binnen 14 dagen na aanmelding niet tevreden, dan geld terug.

Prijs €425 excl. BTW

 • 09 maart 2023 - Driebergen met 3x 1 uur online les (facultatief)

 • 12 oktober 2023 - Driebergen met 3x 1 uur online les (facultatief)

 • 02 februari 2024 -Driebergen met 3x 1 uur online les (facultatief)

 • Maximaal aantal deelnemers per lesdag: 20

 • Op alle data is nog plaats

 • 14 dagen niet tevreden, geld terug

 • Gewenst is een diploma als gewichtsconsulent, leefstijlcoach, sportcoach, personal trainer, voedingsconsulent of vergelijkbaar.
 • Ook een certificaat van de cursussen van Nutrition Network geeft toegang tot deze opleiding.
 • Twijfel je of je de juiste opleiding hebt, neem dan contact op.

 • Studiebelasting: 8-10 uur zelfstudie per module + 3 online lesuren + 1 lesdag. 
Meld je aan
 • KTNO

 • MBOG

 • BLCN

 • NWP

 • BATC

 • GRO (CAT)


32 SBU

Meld je aan, kies een datum voor de afsluitende live lesdag en begin direct met de online studie

Driebergen incl. 3x 1 uur online les

12 oktober 2023

Driebergen incl. 3x 1 uur online les

02 februari 2024
Ketogene Voeding en Leefstijl

Monique Teeuwissen

Gewichtsconsulente

"Dit geeft mij de kennis waarnaar ik op zoek ben"

"Super enthousiast was ik toen ik hoorde dat deze opleiding ging starten. Als gewichtsconsulent wil ik me verder specialiseren in een koolhydraatarme en vetrijke voeding- en leefstijl. De opleiding Ketogene Voeding en Leefstijl geeft mij de handvatten om mij hierin verder te verdiepen. De lesstof is overzichtelijk opgezet en geeft mij de kennis waar ik naar op zoek ben. Louisette is echt een professional met passie voor haar vak!"


Ketogeen Expert in company training

Wil je met je de opleiding met lesdag met je eigen collega’s op locatie volgen? 

Dat kan! En vaak tegen een gunstiger tarief. 

Neem contact op voor de mogelijkheden.