Vissoep met tomaat en chorizo
Uit: Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie
Ingrediënten
VOOR 2 PERSONEN
klontje roomboter
140 g chorizo, in plakjes
halve ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1,25 dl witte wijn
4 dl passata di pomodoro
7,5 dl visbouillon
300 g verse kabeljauw, in dobbelsteentjes
handje bladpeterselie, grof gesneden
handje verse oregano, grof gesneden
zout en peper
sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Verhit de roomboter in een flinke braadpan en bak de chorizo 3 tot 4 minuten.
- Voeg de ui, de knoflook en de bleekselderij toe en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg de wijn toe en kook hem tot de helft in.
- Roer de passata en de bouillon erdoor en laat het mengsel nog 10 minuten sudderen.
- Doe nu de vis erbij. Die zou na 5 minuten gaar moeten zijn.
- Roer tot slot de peterselie en de oregano erdoor.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en citroensap en dien hem meteen op.