Marscarponekip met basilicum-tomatensaus
Uit: Supereten voor Superkinderen
Ingrediƫnten
Voor 5 porties
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Mascarpone is vetrijk en vol smaak. Ook dit is een gerecht dat voor het hele gezin lekker is; voeg gewoon iets meer zout en peper toe en serveer het op courgettenoedels met wat parmezaan erover.
Voor de kip:
1 eetlepel boter
200 g kippendijen zonder bot, in 3 repen
Voor de saus:
2 eetlepels boter
1 ui, gesnipperd
1 wortel, geraspt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 prei, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
50 g geraspte pompoen
2 courgettes, gewassen en geraspt
2 blikjes (Ć 400 g) hele gepelde tomaten, gepureerd
125 g mascarpone
1 eetlepel fijngehakt basilicum
DE KIP BEREIDEN:
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak daarin de repen kip gaar.
- Neem ze uit de pan en snijd ze in stukjes zo groot dat je baby ze kan eten.
DE SAUS MAKEN:
- Verwarm de boter in een pan en bak daarin de ui, de wortel, de bleekselderij, de prei en de knoflook op laag vuur zacht.
- Voeg de pompoen, de courgette en de tomaat toe. Laat alles ongeveer 25 minuten pruttelen, tot de saus dik wordt en de tomaat niet langer zuur is.
- Haal de saus van het vuur en roer de mascarpone, het basilicum en de kip erdoor.
Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact