Ketobrood met chia en psyllium

Nodig voor 12 sneetjes

250 gram volle kwark of Griekse yoghurt

3 eieren

100 gram amandelmeel

12 gram kokosmeel

18 gram psyllium vezels

30 gram chiazaad

6 gram bakpoeder (bijvoorbeeld wijnsteenbakpoeder)

flinke snuf zout

15 gram zonnebloempitten of pompoenpitten

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Vet een cakevorm goed in, of bekleed ‘m met bakpapier. Een siliconen vorm werkt het beste.
  • Mix in een kom de eieren en de kwark glad.
  • Voeg amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout en meng het goed door.
  • Voeg tenslotte de psyllium vezels en chiazaadjes erdoor. Je kunt de zonnebloempitten of pompoenpitten erdoor mengen en straks als decoratie er nog een paar bovenop strooien.
  • Vul de bakvorm met het deeg en laat het 15 minuten rusten zodat de psyllium vezels en chiazaadjes goed het vocht kunnen opnemen.
  • Bak het brood ongeveer 45 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is en een prikker er schoon uit komt.

Vers uit de oven het allerlekkerste met een laag roomboter! Laat het brood afkoelen op een rek, snijd het in plakken en vries het in.

Voedingswaarde per sneetje ongeveer: Vet: 6,3 gram Netto koolhydraten: 2,4 gram Proteïne: 7,6 gram