Amandelmeel brood

Snel en makkelijk recept voor een ketoproof brood. 

Ingrediënten

voor ongeveer 15 sneetjes voorbereiding: 10 minuten bereiding: 30 minuten

200 gram amandelmeel

2 theelepels bakpoeder (liefst wijnsteenbakpoeder)

1 theelepel zout

20 gr psylliumvezels

4 eieren

50 gram gesmolten kokosolie

125 ml warm water

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom
  • Voeg de eieren, kokosolie en water toe en meng goed. Niet te hard mixen.
  • Doe het mengsel in een ingevette bakvorm of siliconen vorm
  • Bak op 180°C gedurende 30 minuten
  • Controleer met een prikker of het brood gaar en goudbruin is, bak eventueel 5-10 minuten langer als het nog niet gaar is

Variatie: tover het om in een mediterraan brood. Voeg naar smaak knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Eet smakelijk!