Amandelmeel brood
Snel en makkelijk recept voor een ketoproof brood.
Ingrediënten
voor ongeveer 15 sneetjes voorbereiding: 10 minuten bereiding: 30 minuten
200 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder (liefst wijnsteenbakpoeder)
1 theelepel zout
20 gr psylliumvezels
4 eieren
50 gram gesmolten kokosolie
125 ml warm water
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe alle droge ingrediënten in een kom
- Voeg de eieren, kokosolie en water toe en meng goed. Niet te hard mixen.
- Doe het mengsel in een ingevette bakvorm of siliconen vorm
- Bak op 180°C gedurende 30 minuten
- Controleer met een prikker of het brood gaar en goudbruin is, bak eventueel 5-10 minuten langer als het nog niet gaar is
Variatie: tover het om in een mediterraan brood. Voeg naar smaak knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Eet smakelijk!